Teller

maandag 11 oktober 2010

Kleuren en kledingstijl

Welke kleur accentueert, slankt af  of trekt de aandacht? Welke kleur staat goed bij m'n lichte huidskleur en welke kleur moet ik abosoluut niet dragen als redhead? Kleuren hebben een effect op ons maar wèlke kleur heeft wèlk effect?

Blauw is de kleur van de kalmte & tegelijkertijd straalt het zelfverzekerdheid uit. Vooral meiden met blond of donkerbruin haar staan goed met deze kleur.

Heb je een mooi stel benen, dan is een witte jeans perfect. Maar draag geen wit topje als je niet wilt dat dat vetrolletje de aandacht trekt. Een riskante kleur die àltijd de aandacht trekt.

Groen is de perfecte kleur voor redheads met een lichte huid. Andere types kiezen best voor muntgroen of olijfkleurige tinten.

Zwart staat bekend als dé afslanker .Camoufleer je minpuntjes met deze kleur maar overdrijf niet, 1 zwart kledingstuk per outfit is wel genoeg. Zwart staat ook bij àlle huidtypes en dat verklaart dan meteen het succes van het LBD.

Rood kan ook bij àlle huidtypes en straalt zelfvertrouwen uit. De perfecte kleur voor een date maar ook hier geldt de regel : 1 rood kledingstuk per outfit is genoeg.

De blekere onder ons kunne paars dragen op een dag waarop ze zich futloos voelen, lila versterkt de rozige tinten in de huid. Ben je echter een blozer of heb je dikwijls roodheid in je gezicht? Vermijdt paars! Paars versterkt rode tinten...

Geel is een kleur voor de durvers. Omdat je al snel dat Maya-de-bij-effect hebt, raad ik het niet aan om het in combinatie met zwart te dragen. Geel geeft je ook meteen energie op een vermoeiende dag. Alleen wordt deze kleur best gedragen door meiden met een gebruinde huid want de blekere onder ons worden nog bleker in combinatie met geel.

Vroeger was het dé kleur voor meiden maar naarmate we ouder worden, wordt het een moeilijk te combineren kleur! Een roze shirtje zou het licht naar je gezicht reflecteren en doet je stralen wanneer je er futloos uitziet, net als lila. Roze staat het beste bij meiden met een bleke huid.

Oranje is een gevaarlijke kleur voor redheads maar het is wel een kleur die jou en de mensen die jou zien, vrolijker maakt!Welke kleur draag jij het meest en waarom? Accentueert het je huid mooi, camoufleert het je minpuntjes,...?
Ik draag persoonlijk veel zwart en rood. Zwart op de dagen waarop ik op veilig speel en rood , wanneer ik wil opvallen. Ik vind het ook een aantrekkelijke en romantische kleur.

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Ik draag veel zwart, wit en olijfgroen. Ook heel vaak donkerblauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. handig! vooral dat er veel bij staat over redheads en een bleke huid, want dat heb ik ghehe

    BeantwoordenVerwijderen